Reacties klanten

Reactie op Linkedin van Business analist at ING – 2012

“Fransje is een stem- en presentatiecoach die begeleidt met een goede mix tussen theorie en praktijk. De sessies waren productief, warm en ook vol humor. Haar theaterervaring is een welkome aanvulling evenals haar constructieve feedback. Ik heb veel van haar geleerd. ”  Top Qualities: Great Results, Personable, Creative

Enkele reacties van UvA-studenten n.a.v. de training Professioneel Spreken:

 • Mijn stem heb ik door de training anders leren gebruiken. Het helpt mij erg om mijn keel te laten “lachen”. De ontspanning in mijn keel werkt door in het spreken. Ik vind het spreken in de klas nu veel minder vermoeiend. Wat een verschil! Het is een eye-opener dat ik meestal mijn keel onder spanning zet ook al zit mijn adem laag. Door alle oefeningen tijdens de training heb ik tijdens lesgeven een veel groter bereik met mijn stem.
 • Allereerst is het een magische ervaring dat je met een paar kleine tips en
  veranderingen een heel groot verschil in je manier van spreken kunt verkrijgen.
  Het is wonderlijk om jezelf op video terug te horen en het verschil te merken
  en ook bevestigd te zien (zoals medecursisten al zeiden) dat sommige
  dingen die je bewust doet en daardoor gekunsteld lijken van buitenaf gezien
  helemaal niet opvallen. Daarnaast was de sfeer in onze groep erg goed en de
  trainster (Alet) erg bekwaam.
 • De workshop vond ik erg nuttig, absoluut noodzakelijk voor de Lerarenopleiding, maar ook in het dagelijks leven eigenlijk. Bewust stemgebruik kan heel veel doen met je communicatie.
 • Nuttig ? Zeker! En belangrijk ook, de stem is voor en docent een belangrijk instrument waar je veel mee kunt bereiken. Het is goed om te ervaren dat je je stemgedrag kunt trainen en bijsturen.
 • Ik vond de cursus erg nuttig en op een erg toegankelijke en prettige
  manier gegeven (Fransje). Het heeft me inzicht gegeven wat stem en houding voor effect kan hebben wanneer je voor een groep spreekt en hoe ik zelf overkom. Ik kwam er tijdens de training achter dat ik over een luidere stem beschik dan ik zelf dacht, maar dat het meer een blokkade bij mezelf is om een luide stem in te zetten. Mijn probleem is/was dat ik mensen op de achterste rij niet bereik met mijn stem.
Bookmark and Share