Muziektheater acteurs

Acteurs in het muziektheater

Muziektheater bestaat in allerlei vormen, van kleine producties tot giga projekten. Dit vraagt van de cast een enorme flexibiliteit en capaciteit, dus ook van ieders stemmogelijkheden. De scheidslijn tussen zanger, acteur of danser vervaagt, alhoewel niet iedereen op alle gebieden is geschoold. Zangers moeten acteren, acteurs moeten vanuit hun rol gaan zingen, dansers moeten ook zingen.

Spreken en zingen doe je weliswaar met hetzelfde instrument, de instelling en de benadering van het instrument heeft zowel verschillen als overeenkomsten. Deze kunnen wij zo nodig hanteerbaar maken en aanscherpen.

Acteurs¬†helpen wij met zangtechniek en ondersteuning in het vertellen van een verhaal binnen een lied, iets anders dan “mooi zingen”.

Zangers ondersteunen wij vooral in de tekstinterpretatie bij het spreken en de balans vinden tussen zingen (je stem helemaal openzetten) en spreken (subtiel en altijd actief blijven).

Dansers, die ook moeten zingen, kunnen wij helpen om een goede balans te vinden tussen spanning en ontspanning in relatie tot ademgebruik en stemgeven.

Bookmark and Share