Zangers en koren

Zangers en koren

Naast het instuderen en bestuderen van het repertoire bestaat vaak de wens meer te weten en te ervaren over de werking van de stem. Dit kan variëren van technische tips om de hoge noten vrijer te kunnen halen tot algehele onderbouwing van klankkleur en dynamiek.

De E.V.T. methode biedt concrete technieken die snel tot resultaat kunnen leiden. Zo kan bijvoorbeeld de instelling van het strottenhoofd (hoog of laag) de klank jubelend dan wel treurig laten klinken. Zie ook ons aanbod onder Workshops, zoals Stemkleuring.

We kunnen ook eens afstappen van al die vastgelegde noten en een dag(deel) improviseren. Of de focus leggen op de bezieling, de zeggingskracht van de muziek, de tekst, het zingen vanuit je “tenen”. Zingen, niet alleen vanuit de noten, maar vanuit een totale betrokkenheid.

Ook is het mogelijk specifiek de aandacht te richten op de presentatie, hoe sta je erbij, op welke manier kan de presentatie de inhoud versterken.

Zangers kunnen we ontvangen in onze studio in Haarlem. We werken op afspraak. Voor koren komen we graag op afspraak bij de repetitie(s) of verzorgen wij workshops.

Bookmark and Share